A tápióka a manióka vagy yuca gyökeréből nyert keményítő. A kasszava Dél-Amerikában és Nyugat-Indiában őshonos növény, ahol vastag, rostos gyökerét sokféle formában használják – lisztként sütéshez, sör készítéséhez és természetesen a tápióka pudinghoz. A tápióka levesek vagy mártások sűrítésére is alkalmas. Buborékos tea készítéséhez is használják.
A tápióka felhasználásával készült ételek (desszertek, zabkásák, pudingok, buboréktea), ideális esetben kókusztejjel kombinálva, könnyen emészthetőek. A tápióka sűrítőanyagként is használható levesekben, mártásokban. Az alapanyag természetesen gluténmentes. Az ájurvéda szerint a tápióka hűsítő hatású, ha a szervezetben felesleges epe van.
Használat: ha sűrítésre használjuk, egy éjszakán át áztassuk langyos vízben, ha italokban használjuk, főzzük puhára (kb. 25 perc), majd hűtsük le.
Puding elkészítése a puding elkészítéséhez öntsünk 100 g gyöngyöt 300 ml vízbe, és hagyjuk ázni egy éjszakán át. Másnap adjunk hozzá 300 ml tejet, édesítsük meg, és alacsony lángon, állandóan kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik.
Összetevők: 100 % maniókagyökér keményítő (tápióka gyöngy) – gyöngyméret 2-3 mm.
Csomagolás: 500 g
Tápértékek 100 g-ban:
Energia: 3697 kj / 883 kcal
zsír 0,5 g
telített 0,1 g
szénhidrát 86,0 g
cukor 0,5 g
fehérje 0,5 g
só 0,1 g
Származási ország: Thaiföld
Értékelések
Még nincsenek értékelések.