Kurkuma egész
A kurkuma támogatja az emésztést emésztési problémák esetén, puhítja és tisztítja a bőrt, antimikrobiális, torokfájás, krónikus köhögés, epehólyagproblémák esetén, tisztítja a vért, segít ízületi gyulladás és reumatikus problémák, bélgyulladás és gyomorfekély, allergia és vérszegénység esetén, regenerálja a májat, javítja a cukorbetegséget, aranyér, csökkenti a koleszterinszintet. Erős antioxidáns.
A gyömbérhez hasonlóan a kurkuma is egy gumó, amelynek színe a mély narancssárgától a vörösesbarnáig változik, de szárítva és porrá őrölve mindig élénksárga. Kis mennyiségben használják, hogy friss, átható ízt és aromát adjon a zöldségeknek, leveseknek és chutney-knak, vagy a rizs színezésére. Az őrölt kurkuma sokáig megőrzi színező tulajdonságait, de gyorsan elveszíti aromáját. Óvatosan kell főzni, mert könnyen megég.
Használat
A kurkumát fűszerkeverékekben (masalák, curryk), az indiai és kínai konyhában, valamint zöldségek, hüvelyesek és húsételek elkészítésénél használják.
Összetevők
kurkuma (Curcuma longa)
Kiszerelés
50 g
Származási ország
India
Értékelések
Még nincsenek értékelések.