Csicseriborsó
A csicseriborsó természetes fehérje-, rost-, folsav- és ásványi anyagforrás (például vas, kálium, magnézium, kalcium és cink). Finom textúrája és íze olyan, mint a friss borsóé.
Egészséges rágcsálnivalóként a csicseriborsó nagyon finom, ha főzés után ghíben megsütjük, és a végén curry fűszerekkel vagy garam masalával ízesítjük.
Elsősorban az ázsiai konyhában használják, főként a vegetáriánusok. Természetesen gluténmentes.
Használat
A csicseriborsót főzés előtt vízbe kell áztatni, ideális esetben egy éjszakán át. Ezután főzzük meg kétszeres mennyiségű vízben, és főzés előtt cseréljük ki a vizet. Ha felforrt, főzzük még legalább egy órán át alacsony lángon, a vége felé ízlés szerint sózzuk.
Összetevők
egész csicseriborsó
Kiszerelés
500 g
Származási ország
Thaiföld
Értékelések
Még nincsenek értékelések.