Valódi sáfrány
A sáfrány főként Spanyolországban terem, ahonnan a legjobb minőség is származik. Ez a világ legdrágább fűszere és valójában a legdrágább élelmiszer – súly szerint. A sáfrány aranyvörös színű, és szénaszerű, enyhén fémes aromájú. A fűszert a sáfránynövény szárított vörös nyálkájából nyerik. Egy kiló fűszer előállításához 120 000 virágra van szükség, amelyeket kézzel szednek le.
Spanyolországban a sáfrány a hal- és rizsételek egyik legfontosabb összetevője, a franciák szintén leggyakrabban halakhoz, az olaszok rizottóhoz használják, Nagy-Britanniában pedig leggyakrabban édes süteményekhez és likőrökhöz adják.
Használat
Rizsételekhez, például rizottóhoz, édes ételekhez, süteményekhez, levesekhez, mártásokhoz, halakhoz.
Összetevők
sáfrány egész
Kiszerelés
1 g / 2 g
Származási ország
India
Értékelések
Még nincsenek értékelések.