Vörös lencse
A vörös lencse eredetileg Törökországból származik, de az indiai konyha elengedhetetlen része. Nagy mennyiségű vitamint, rostot, fehérjét és ásványi anyagokat, például szelént, cinket, foszfort és vasat tartalmaz. A lencse természetesen gluténmentes.
Mivel teljes értékű fehérje, a vörös lencse nagyon népszerű a vegetáriánusok és vegánok körében, akik szívesen helyettesítik vele a húst.
Nincs héja, így nem okoz puffadási problémákat, mint más lencsetípusok. Előzetesen be sem kell áztatni, könnyen megfőzhető és turmixolható, hogy sima zabkása legyen belőle.
A vörös lencse remekül használható szószok sűrítésére, kavarás helyett, és finom sós kenhető belőle. Ízesíti a hideg és meleg salátákat vagy a sült zöldségeket. Készíthetünk belőle levest, vagy használhatjuk vinaigrette-ként. Sós palacsinta készítésére is alkalmas, például tojással vagy reszelt sajttal összekeverheti, és serpenyőben kisütheti.
Használat
Öblítse le a vörös lencsét vízzel, és adja hozzá a fazékhoz. Fedjük fel a lencsét vízzel körülbelül 1:2 arányban (egy csésze lencse két csésze vízhez). Fedetlen edényben főzzük körülbelül 7-12 percig. Amikor megfőtt, a vörös lencse enyhén sárga színt vesz fel. Adjunk hozzá sót, és keverjük össze.
Összetevők
vörös lencse hámozott
Kiszerelés
500 g
Származási ország
India
Értékelések
Még nincsenek értékelések.