Fahéj egész
A valódi fahéj a Sri Lankán és Nyugat-Indiában őshonos, örökzöld Cinnamomum zeylanicum fa belső kérgéből származik. Ha egész fahéjat használ, például chutney-kban vagy rizsételekhez, tálalás előtt távolítsa el az ételből.
Méregteleníti a szervezetet, támogatja az emésztést és a májműködést. Harmonizálja az összes konstitúciót. Megelőzi a hipoglikémiát, elősegíti a glükóztermelést. Zabkásák, édes és gyümölcsételek ízesítésére, forró italok (teák, forralt bor) készítésére használják.
Használat
Gabonapelyhek, édes és gyümölcsételek ízesítésére. Gyümölccsel és édességgel kombinálva segíti ezen ételek jobb emésztését. Télen (a szegfűszeggel együtt) a forralt borok összetevőjeként is népszerű.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.