Chia mag
A chia mag fontos fehérje-, minőségi szénhidrát-, rost- és zsírforrás, amelynek egyik legfontosabb összetevője az omega-3 zsírsav. A magok nagy mennyiségű antioxidánst és kalciumot is tartalmaznak. Tartalmaznak vasat, cinket, káliumot, magnéziumot, foszfort és más fontos tápanyagokat, például A-, B-, C- és E-vitamint.
A chia mag fontos táplálékkiegészítő a sportolók, vegetáriánusok, vegánok, túlsúlyos emberek és nem utolsósorban a csecsemők, kisgyermekek, valamint a terhes és szoptató anyák számára. A menü megfelelő részét képezik emelt koleszterinszint esetén, valamint az egészség és az immunitás támogatására is. A chia magok fogyasztása hozzájárul a jobb fizikai teljesítményhez. A magvak gluténmentesek, ezért gluténallergiások is fogyaszthatják.
Használat
Keverhető vízbe, joghurtba, turmixba, zabkásához stb. Az ajánlott napi adag 15 gramm (kb. 2 teáskanál).
Értékelések
Még nincsenek értékelések.