Goji bogyó
A Goji a legmagasabb fehérjetartalmú gyümölcs. 18 különböző aminosavat tartalmaz, köztük mind a 8 esszenciális aminosavat, amelyeket a szervezet nem képes saját maga előállítani. A világ összes növénye közül ez a gyümölcs rendelkezik a legmagasabb karotinoid-tartalommal. A karotinoidok erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, és csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, valamint a rák előfordulását, különösen a tüdőben és a gyomorban. Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően a Goji jelentősen erősíti az immunrendszert és lassítja az öregedési folyamatokat.
A Goji bogyók C-vitaminban és antioxidánsokban is gazdagok. A, B1, B2, B6, B6, 9 és E vitamint is tartalmaznak. A vitaminok mellett a szárított Goji bogyók akár 21 ásványi anyagot és elemet is tartalmaznak, különösen vasat, cinket és kalciumot.
Használat
Alkalmas főzéshez, sütéshez, turmixokhoz. Az ajánlott napi adag 15 gramm (kis marék)
Értékelések
Még nincsenek értékelések.