Matcha zöld tea
A matcha a zöld tea egyik prémium fajtája, amely több mint 800 évvel ezelőtt alakult ki. Ez a legjobb minőségű japán zöld tealevelek finom porrá őrölt változata. Elsősorban buddhista mesterek használták meditációs italként, duzzanat és láz kezelésére szolgáló elixírként. Európában csak nemrégiben kezdték el fogyasztani. Japánban csak néhány első osztályú gazda ismeri a helyes eljárást ennek a teának az elkészítéséhez, amely az egyik legigényesebb az egész világon.
Használat
Öntsön 150-200 ml forró vizet (max. 75 °C) ½-1 teáskanál matcha porra, és habverővel (teakeverővel, shakerrel) addig keverje, amíg a por feloldódik, és sűrű hab képződik. Az italt ízesíthetjük mézzel, tejjel, banánnal stb. Sós vagy édes ételekhez is adhatja. Az ajánlott napi adag egy felnőtt számára 4-6 g.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.