A kardamom a világ egyik legrégebbi és legértékesebb fűszere. A sáfrány és a vanília után a harmadik legdrágább fűszer. A kardamom aromája finom, élesen kesernyés, erős és elég sokáig megmarad a szájban, melegítő és kellemes. Édességekben, süteményekben, pudingokban és fagylaltokban használják. A kávéhoz és a teához adják, hogy jellegzetes ízt adjon az italnak. Néhány mag elrágása tisztítja a leheletet, különösen a fokhagyma túlzott használata után. Segíti az emésztést.
Használat: bármilyen hideg és meleg ételhez adható (sült hús, burgonya, rizs, tészta, szószok, krémek, levesek, kása, joghurtos saláta, gyümölcssaláta, zöldségsaláta, kávé, tea és tejtermékek).
Összetevők: zöld kardamom (Elettaria cardamomum).
Csomagolás: 50 g
Származási ország: India
Értékelések
Még nincsenek értékelések.